Volg het weerbericht en waterstanden.

Dan weet je of je in actie moet komen.

Op de website van Waterschap Limburg kun je het actuele waterbeeld volgen. Aan de hand van kleuren, zie je direct in welke fase het weer en de waterstanden zich bevinden (groen, geel, oranje of rood). Ook staat hier in geval van (dreigende) wateroverlast een link naar meer informatie.

Er is ook een app waarop je de actuele waterstanden kunt volgen via je telefoon. Je vindt de app in de Apple Store of Google Play. 

Bij extreme wateroverlast en/of overstromingen van beken en rivieren komen de hulpdiensten in actie. De veiligheidsregio informeert je dan over de actuele regionale situatie via hun website. Hierbij geven ze ook tips en instructies over wat je in deze situatie het beste zelf kan doen en waar je meer informatie kan vinden. Er is een veiligheidsregio voor Noord-Limburg en voor Zuid-Limburg.

Voor meer plaatselijke informatie binnen je eigen woonplaats, kun je ook kijken op de website van je gemeente.

Bij een grote crisis, zoals het hoogwater in 2021, is L1 Radio actief als rampenzender voor Limburg. Lees hier waar deze te vinden is op de radio.

 

< Terug naar alle tips tijdens wateroverlast
 


Deze website is een initiatief van programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) in samenwerking met de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

In programma WRL werken Waterschap Limburg, Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het Rijk samen aan een waterveiliger Limburg.


Partner Veiligheidsregio Noord-Limburg