Gebruik je auto alleen als het echt nodig is.

 Rijden door het water kan gevaarlijk zijn.

Als straten blank staan, is het beter om je auto te laten staan. Zelfs als het water voor jouw gevoel niet eens zo hoog staat. Als je door de straat rijdt, kan er namelijk een golfslag ontstaan. Door die golfslag kunnen andere mensen wateroverlast en schade ervaren. Ook kunnen er putdeksels weggespoeld zijn, waardoor je met het wiel van je auto in zo’n put kunt rijden. Dat kan niet alleen schade aan je voertuig veroorzaken, maar is ook gevaarlijk. Door je auto te laten staan voorkom je onveilige situaties voor jezelf en anderen.  

Het allerbeste is het om je auto naar een hoger deel te verplaatsen op een moment dat er nog geen wateroverlast is. Verplaats geen wegafzettingen. Weggebruikers die na jou komen, zien dan niet dat een straat is afgezet. 

 

< Terug naar alle tips tijdens wateroverlast

 


Deze website is een initiatief van programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) in samenwerking met de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

In programma WRL werken Waterschap Limburg, Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het Rijk samen aan een waterveiliger Limburg.


Partner Veiligheidsregio Noord-Limburg