Volg het weerbericht en waterstanden.

Dan weet je wanneer je alert moet zijn. Wees extra alert als je in een risicogebied woont.

Op de website van Waterschap Limburg kun je het actuele waterbeeld en weersverwachting volgen. Aan de hand van kleuren, zie je direct in welke fase het weer en de waterstanden zich bevinden (groen, geel, oranje of rood). 

Via waterstandlimburg.nl kun je de actuele waterstand volgen. Er is ook een Waterstandlimburg-app. Te downloaden op je telefoon via de App Store of Google play. 

Is er sprake van extreme wateroverlast en/of overstromingen van beken en rivieren in je omgeving? Volg dan de actuele regionale situatie via de veiligheidsregio. Er is een veiligheidsregio voor Noord-Limburg en voor Zuid-Limburg. Weet in welke veiligheidsregio je woont. 

Bij een grote crisis, zoals het hoogwater in 2021, is L1 Radio actief als rampenzender voor Limburg. Lees hier waar deze te vinden is op de radio. 

 

< Terug naar alle tips vóór wateroverlast


Deze website is een initiatief van programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) in samenwerking met de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

In programma WRL werken Waterschap Limburg, Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het Rijk samen aan een waterveiliger Limburg.


Partner Veiligheidsregio Noord-Limburg