Ga na of je verzekerd bent voor schade door wateroverlast.

Controleer hiervoor de ‘neerslagclausule’ op het polisblad en de polisvoorwaarden.

Het is belangrijk dat je een opstal- én een inboedelverzekering hebt afgesloten. Bij een huis met een hypotheek is de opstalverzekering verplicht. Huur je een woning? Dan moet de verhuurder zorgen voor een opstalverzekering, maar dat is níet verplicht. Informeer daarom bij de verhuurder naar de stand van zaken. Ga ook na of je voertuigen verzekerd zijn tegen waterschade.

Hoe jouw verzekeraar schade door wateroverlast vergoedt, staat vermeld in een ‘neerslagclausule’. Deze ‘neerslagclausule’ kun je terugvinden op het polisblad van je inboedel- en opstalverzekering. Controleer ook de polisvoorwaarden, zodat je precies weet voor welke schade je bent verzekerd in geval van wateroverlast. De dekking van je verzekering wordt meestal bepaald door de intensiteit van de bui, de plaats waar de bui gevallen is en de kans op wateroverlast bij jou in de buurt. Er kunnen ook nog andere voorwaarden gelden. Is iets niet duidelijk? Vraag dan aan je verzekeraar waar je wel en niet voor verzekerd bent.

Ben je nog niet verzekerd voor schade door wateroverlast? Bekijk dan bij welke verzekering je terecht kunt voor schade door wateroverlast. 

 

< Terug naar alle tips vóór wateroverlast


Deze website is een initiatief van programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) in samenwerking met de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

In programma WRL werken Waterschap Limburg, Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het Rijk samen aan een waterveiliger Limburg.


Partner Veiligheidsregio Noord-Limburg