Nieuw scenario in Risk Factory

Het belang van waterveiligheid is sinds mei 2023 te beleven in de Risk Factory.

Publicatiedatum:

Op dinsdag 23 mei is bij Risk Factory Limburg-Noord het scenario ‘Waterveiligheid’ geopend. Acht basisschoolleerlingen van basisschool De Startbaan uit Velden hebben samen met Lia Roefs (Gedeputeerde Wonen, Water, Ruimte en Landbouw van Provincie Limburg) en Carolien Angevaren (Algemeen Directeur Veiligheidsregio Limburg-Noord) dit scenario voor het eerst ervaren. De Risk Factory is een krachtig concept om met behulp van een belevend, interactief en spannend scenario het thema waterveiligheid tastbaar te maken. Na het doorleven van dit scenario weet je wat je moet doen als het water komt.

De Risk Factory (onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord) is een belevingscentrum waar basisschoolleerlingen groep 8 en senioren (uit Noord-Limburg) risicosituaties op het gebied van veiligheid en gezondheid beleven. Het initiatief voor het waterveiligheidsscenario is afkomstig van Waterschap Limburg en kon door een financiële bijdrage van WRL versneld gerealiseerd worden. 

Lees meer over de risk factory op de website van Waterschap Limburg.

Deze website is een initiatief van programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) in samenwerking met de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

In programma WRL werken Waterschap Limburg, Provincie Limburg, Limburgse gemeenten en het Rijk samen aan een waterveiliger Limburg.

Partner Veiligheidsregio Noord-Limburg