Bel je gemeente bij losliggende putdeksels en verstoppingen van de openbare afwatering, bij acuut gevaar voor mens en dier bel 112.

Geen acuut gevaar bel je gemeente

Acuut gevaar bel 112

Is er geen acuut gevaar én speelt het in de openbare ruimte? Bel dan je gemeente. De gemeente kan ondergelopen straten afzetten en putdeksels terugleggen. Na afloop van de bui zet de gemeente zich in om zo snel mogelijk de wegen weer schoon te krijgen. Als het probleem zich niet in de openbare ruimte afspeelt, kan de gemeente je helaas ook niet altijd helpen: als je kelder is ondergelopen zal je zelf een gespecialiseerd bedrijf moeten bellen.

Is er acuut gevaar door het water? Bel dan de hulpdiensten via alarmnummer 112. Er is bijvoorbeeld sprake van acuut gevaar wanneer er door de wateroverlast risico is op kortsluiting of brand, of als iemand in gevaar is of dreigt te raken. Het is belangrijk om alleen112 te bellen als dat écht nodig is; anders raakt de meldkamer overbelast. In dat geval kunnen spoedeisende gevallen niet behandeld worden. 

 

 

 

< Home          Bekijk alle tips >

 


Meer weten of een voorbeeld delen?

Klik hier om naar de contactpagina te gaan

Deze campagne is opgezet door de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord, Zuid-Limburg en Waterschap Limburg en is gefinancierd door Waterschap Limburg.

Partner Veiligheidsregio Noord-Limburg
Partner Veiligheidsregio Zuid-Limburg
Partner Waterschap Limburg