Help en waarschuw anderen

Tegenwoordig weten we steeds vroeger wanneer ons een fikse regenbui te wachten staat: het KNMI kondigt code geel of code oranje af en via apps als Buienradar zien we precies wanneer er regen dreigt te vallen. Toch heeft niet iedereen in onze samenleving toegang tot zulke informatie. Vooral oudere mensen zijn vaak niet online actief waardoor ze zulke informatie missen. En als ze niet weten dat er een hevige regenbui aankomt, kunnen zij zich hier ook niet op voorbereiden. 

Ken jij iemand die niet online actief is? Of heb je familie of vrienden die zich niet of minder goed kunnen redden? Kijk dan naar hen om. Breng hen op de hoogte van de situatie of vraag wat je voor hen kan doen. Heb je zelf een beperking of ben je hulpbehoevend? Vraag dan familie, vrienden of buren of zij je op de hoogte willen brengen als wateroverlast dreigt en willen helpen wanneer dat nodig is.

 

 

 

< Home          Bekijk alle tips >

 


Meer weten of een voorbeeld delen?

Klik hier om naar de contactpagina te gaan

Deze campagne is opgezet door de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord, Zuid-Limburg en Waterschap Limburg en is gefinancierd door Waterschap Limburg.

Partner Veiligheidsregio Noord-Limburg
Partner Veiligheidsregio Zuid-Limburg
Partner Waterschap Limburg